Neden Kızgın Yağ

  Hakkımızda
 
  Neden Kızgın Yağ?
 
  Kalorimak Kızgın Yağ Kazanları Kullanım Sahaları
 
  Kalorimak Kızgın Yağ Kazanları Projelendirme ve İmalat Esasları
 
  Kalorimak Kızgın Yağ Kazanları Belgelerimiz
 
  Kızgın Yağ Kazanı Kullanma Avantajları
 
  Kalorimak Kızgın Yağ Kazanlarının Diğer Kazanlardan Farkı ve Avantajları
 

NEDEN KIZGIN YAĞ ?

Günümüz teknolojisinde , ısı transfer akışkanlarında yüksek sıcaklıklara ihtiyaç bulunmaktadır.Bu yüksek sıcaklık yüksek basınçlı kaynar su,doymuş buhar veya kızgın buharla elde edilebilir.Kızgın yağ ile basınçsız olarak meydana getirilebilir ve kullanılabilir.

Doymuş buhar ve kaynar su için 250-300 derece sıcaklık,42 ila 90 barlık çok yüksek bir basıncı gerektirmektedir.Çok kere ihtiyaç duyulan 170-180 derecelik sıcaklıklar için dahi 10-12 barlık basınca ihtiyaç olmaktadır. Kızgın yağda ise 300 derece sıcaklığa kadar sadece tesisat direnci kadar bir basınca gereksinim olmaktadır ki bu direnç hemen tüm durumlarda 3 barın altındadır.

Buhar tesisatlarında,özellikle kondens tanklarında ve zamanla bozulan kondens tutucularında büyük enerji kayıpları olmaktadır.Kızgın Yağ sistemleri,eşdeğer buhar sistemlerine göre,enerjide ortalama %25-35 tasarruf sağlar.

Bunun yanı sıra kireçlenme ve krozyon dolayısı ile buhar kazanlarında,borularda ve armatürlerde,telafisi büyük maliyetlere ulaşan yıpranma ve aşınmalar meydana gelir.Oysa kızgın yağ sistemindeki koruyucu ortam dolayısı ile sistemde hiçbir aşınma ve yıpranma olmaz.